ପ୍ରତିଦିନ ରାତିରେ ଘରେ ୧୦ଟି ତେଜପତ୍ର ଜାଳନ୍ତୁ ଓ ଖାଆନ୍ତୁ…କଲେ କଣ ହୁଏ ? ଜାଣିଲେ ଉଡିଯିବ ହୋସ୍‌ !

Creat A Revolution

ରୋଷେଇ ଘରର ଏକ ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ଜିନିଷ ହେଉଛି ତେଜ ପତ୍ର । ଏହି ତେଜ ଅନୁଯାୟୀ, ତେଜ ପତ୍ରର ସୁଗନ୍ଧ ଶରୀର ତଥା ମନ ଉପରେ ମଧ୍ୟ ସକରାତ୍ମକ ପ୍ରଭାବ ପକାଇଥାଏ । ଜଣାଶୁଣା ଜ୍ୟୋତିଷ ରାମକୃଷ୍ଣ ସାହା କହିଛନ୍ତି ଯେ ଖାଦ୍ୟରେ ଏହାର ବ୍ୟବହାର ବ୍ୟତୀତ ଏହି ତେଜ ପତ୍ରର ଅନେକ ଗୁଣ ରହିଛି ।

ଉଦାସୀନତା, ଚିନ୍ତା କିମ୍ବା କୌଣସି ମାନସିକ ଚାପରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇବା ପାଇଁ ଏହି ତେଜ ପତ୍ରକୁ ପୁରୁଣା କାଳରୁ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଇ ଆସୁଛି । ଏକ ହାଣ୍ଡିରେ ପାଞ୍ଚ କିମ୍ବା ସାତୋଟି ତେଜ ପତ୍ର ନିଅ ଓ ସେହି ତେଜ ପତ୍ରର ଧୂଆଁକୁ ସମଗ୍ର ଘରରେ ବିସ୍ତାର କର । କେବଳ ଜୀବାଣୁ ନୁହଁନ୍ତି କୋଠରୀରେ ଥିବା ନକାରାତ୍ମକ ଶକ୍ତି ମଧ୍ୟ ତେଜ ପତ୍ରର ଧୂଆଁରୁ ବାହାର କରାଯାଇ ପାରିବ । ଏକ ହାଣ୍ଡିରେ ପାଞ୍ଚ କିମ୍ବା ସାତୋଟି ତେଜ ପତ୍ର ନିଅ ଓ ସେହି ତେଜ ପତ୍ରର ଧୂଆଁକୁ ସମଗ୍ର ଘରରେ ବିସ୍ତାର କର । କେବଳ ଜୀବାଣୁ ନୁହଁନ୍ତି କୋଠରୀରେ ଥିବା ନକାରାତ୍ମକ ଶକ୍ତି ମଧ୍ୟ ତେଜ ପତ୍ରର ଧୂଆଁରୁ ବାହାର କରାଯାଇ ପାରିବ । 

ତେଜ ପତ୍ରର ଜଳୁଥିବା ଗନ୍ଧ ଶାରୀରିକ ଥକ୍କା, ପେଟ ଯନ୍ତ୍ରଣା, ଭାଇରାଲ୍ ସଂକ୍ରମଣ ଇତ୍ୟାଦିରୁ ମୁକ୍ତି ଦେବ । ଅନ୍ୟ ପଟେ ଏହି ସୁଗନ୍ଧ ଆମ ସ୍ନାୟୁ ପ୍ରଣାଳୀ ଉପରେ ମଧ୍ୟ ବିଶେଷ ପ୍ରଭାବ ପକାଇଥାଏ । ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ତେଜ ପତ୍ରର କିଛି ଏପରି ଫାଇଦା ବାବଦରେ କହିବାକୁ ଯାଉଛୁ ଯାହା କି ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ବହୁତ ଉପଯୋଗୀ । ଏହା ଭିତରେ ବହୁତ କିଛି ଔଷଧୀୟ ତତ୍ତ୍ୱ ରହିଥାଏ। ଆପଣମାନେ ତ ଜାଣିଥିବେ ଭାରତକୁ ମସଲାର ଗନ୍ତାଘର କୁହାଯାଏ। ଏପରି କୌଣସି ଭାରତୀୟ ନଥିବେ ଯେଉଁମାନେ ମସଲାର ବ୍ୟବହାର କରୁନଥିବେ। ତେବେ ମସଲାରେ ଏକ ପତ୍ର ଅଛି ଯାହାର ଆବଶ୍ୟକତା ସବୁଠୁ ଅଧିକ। ତାହା ହେଉଛି ତେଜ ପତ୍ର।

ସମସ୍ତ ଭାରତୀୟଙ୍କ ଘରେ ତେଜ ପତ୍ର ନିଶ୍ଚିନ୍ତ ରହିଥାଏ । ଏହାର ବ୍ୟବହାରରେ ଛୋଟ ବଡ ରୋଗର ନିବାରଣ ହୋଇଥାଏ। ତେଜ ପତ୍ରକୁ ମସଲା ରୂପରେ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଇଥାଏ । ଏହା ଛଡା ଏହାର ବ୍ୟବହାର ଆୟୁର୍ବେଦିକ ଔଷଧ ରୂପରେ ମଧ୍ୟ କରାଯାଇଥାଏ । ଖାଦ୍ୟରେ ତେଜ ପତ୍ର ପକାଇଲେ ଖାଦ୍ୟର ସୁଗନ୍ଧ ବଢିଥାଏ। ଖାଦ୍ୟ ତିଆରି କରିବାରେ ତେଜ ପତ୍ରକୁ ପ୍ରୟୋଗ କରାଯାଏ, ଯାହାଫଳରେ ଖାଦ୍ୟର ସ୍ଵାଦ ସହ ତାର ସୁଗନ୍ଧ ବହୁତ ବଢ଼ିଯାଏ।


Discover more from bnslive.in

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Leave a Reply

error: Content is protected !!